Ga naar content

Zorghelden mini-docu

Bekijk waarom onze collega's echte zorghelden zijn!

Wat betekenen onze medewerkers voor onze cliënten? Waarom zijn zij zorghelden? Mevrouw van der Pal en de heer Houtveen vertellen in deze prachtige mini-documentaire over hun zorghelden Tirza en Marieke, die op hun beurt vertellen hoe mooi het werken in de ouderenzorg is.

De heer Houtveen vertelt dat hij liefdevol en met open armen is ontvangen. "Met Marieke voelde ik direct een klik. Ja, zij is een hele toffe meid. Soms staar ik voor mij uit en dan denk ik 'morgen is zij er weer', dat houdt mij op de been." Marieke: "Ik wil zo graag mijn steentje bijdragen aan de zorg voor deze mensen. Zij die ervoor gezorgd hebben dat de maatschappij is zoals wij die nu hebben. Natuurlijk moeten wij zorgen dat er goede zorg is, dat het lichamelijk goed gaat met diegene. Maar er is ook een mens die al een heel leven achter zich heeft. Voor deze mensen van elke dag een mooie dag maken, daar krijg ik energie van!"

Wil je net als Marieke verpleegkundige bij ons worden?

Welzijnsmedewerker Tirza wil heel graag dat de mensen een goede dagbesteding hebben. "Ik probeer te luisteren naar wat zij willen. Wensen als een robotkat of nog heel graag een keertje naar het strand. Dat ga ik proberen te realiseren. Als het lukt, dan ben ik blij dat ik dit heb kunnen doen. Dat geeft mij energie."

Tirza: "Ik ben dankbaar dat ik betekenisvol werk mag doen."

"Dat ze aandacht aan je besteden en vragen hoe het met je gaat", dat is het voornaamste volgens mevrouw van der Pal. "Tirza is een vriendelijke vrouw, die klaarstaat voor de medemens.  Zij organiseert veel: handwerken, schilderen en klessebessen. Dat is ook heel belangrijk. Dat geeft afleiding, dan zijn je zorgen even weg."

Ben jij een zorgheld? Kom ons versterken!

Werken in de ouderenzorg biedt vele uitdagingen. Jouw talenten kun je bij ons op diverse manieren inzetten. Voor onze ouderen ben je een held!
Werken bij ZNWV